Versetele le puteți găsi navigând în jos!

Accesează resursele noastre

Concepute pe versete Biblice despre binecuvântare

Accesează biblioteca noastră de peste 280 de resurse (predici, articole, broșuri și predici scrise) concepute exclusiv pe versete Biblice. Caută după cuvinte cheie sau filtrează după tematica dorită. Explorează peste 20 de materiale concepute pe versete biblice despre binecuvântare.

Cuvântul lui Hristos

Articol conceput pe versete Biblice despre binecuvântare

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă să binecuvântezi? Află cum să înlocuiești defăimarea cu vorbirea de bine și să trăiești în dragoste, așa cum ne învață Cuvântul lui Dumnezeu. “Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc: binecuvântați și nu blestemați” (Romani 12:14). Citește acest articol pentru a descoperi lucrurile care-ți pot transforma viața și relațiile cu cei din jur.

Accesează articolul acum

Defăimătorii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu

Predică audio concepută pe versete Biblice despre binecuvântare

Defăimarea și binecuvântarea sunt la două poluri opuse. Domnul Isus ne cheamă să binecuvântăm pe cei ce ne prigonesc și să trăim după valorile Împărăției lui Dumnezeu. “Iubiți pe vrăjmașii voștri. Binecuvântați pe cei ce vă blestemă” (Matei 5:43-44). Află cum putem transforma defăimarea în binecuvântare și cum acest lucru poate schimba inima noastră, urmând exemplul lui Hristos.

Ascultă predica acum

Chemați să binecuvântăm pe cei ce ne prigonesc

Predică scrisă concepută pe versete Biblice despre binecuvântare

Să binecuvântăm pe cei ce ne fac rău poate fi o provocare, dar Hristos ne cheamă la aceasta pentru a ajunge să fim ca El.. “Nu răsplătiți nimănui rău pentru rău” (Romani 12:17). Citește această predică scrisă pentru a descoperi cum să aplici acest principiu în viața de zi cu zi, transformând răul în bine și trăind în armonie cu învățăturile divine.

Accesează acum

Alte resurse concepute

Pe versete Biblice despre binecuvantare

Binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine

Predica conceputa pe versete Biblice despre binecuvantare

Cum sa raspundem celor care ne blesteama? Domnul Isus ne invata sa binecuvantam pe cei ce ne fac rau si sa le facem bine. “Binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc” (Luca 6:28). Asculta aceasta predica pentru a afla cum putem trai dupa aceste principii divine si cum vorbirea de bine poate transforma vietile noastre.

Asculta predica acum

Infranarea

Predica scrisa conceputa pe versete Biblice

In aceasta predica scrisa studiem importanta infranarii sau stapanirii de sine, si cum aceasta ne ajuta sa traim conform voii lui Dumnezeu. Infranarea ne ajuta sa ne abtinem de la excese si sa traim cumpatat. Acest principiu este esential pentru a putea binecuvanta pe cei din jurul nostru, traind o viata echilibrata si armonioasa.

Citeste predica pentru a afla

Nasterea din nou

Articol conceput pe versete Biblice

Nasterea din nou impune o transformare profunda a vietii, caracterizata prin binecuvantare. Scriptura ne spune ca “daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3). Citeste acest articol pentru a afla cum Cuvantul lui Hristos ne indruma spre o viata de binecuvantare.

Acceseaza acum

Broșură concepută pe versete despre binecuvantare

TRANSFORMATI DUPA CHIPUL LUI HRISTOS

Transformați după Chipul lui Hristos este o broșură esențială pentru oricine dorește să reflecte caracterul lui Hristos în viața sa de zi cu zi.

Citind-o, veți descoperi că transformarea după chipul lui Hristos este un proces continuu, ghidat de Duhul Sfânt, care ne îndeamnă să cultivăm trăsături precum bunătatea, răbdarea și iubirea.

Această transformare ne cheamă să fim o binecuvântare pentru ceilalți, să vorbim de bine pe cei din jurul nostru și să aducem pace și armonie în relațiile noastre. “Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc; binecuvântați și nu blestemați” (Romani 12:14).

Prin această schimbare, nu doar că ne apropiem mai mult de Hristos, dar și aducem lumina Lui în viețile celor pe care îi întâlnim. Aflați cum să aplicați aceste principii divine pentru a transforma și binecuvânta comunitatea voastră.

   

  Conține peste

  200

  versete, inclusiv despre binecuvantare

  Descoperă peste

  10

  tematici legate de binecuvantare

  Bibliotecă digitală

  Explorează resursele noastre

  Predici

  Predici scrise

  i

  Articole

  Resurse

  Versete de binecuvântare din Biblie

  Noul Testament

  (Mat 5:44) Dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc,

  (Mat 14:19) Apoi a poruncit noroadelor să șadă pe iarbă, a luat cele cinci pâini și cei doi pești, Și-a ridicat ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile și le-a dat ucenicilor, iar ei le-au împărțit noroadelor.

  (Mat 21:9) Noroadele care mergeau înaintea lui Isus și cele ce veneau în urmă strigau: „Osana, Fiul lui David! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului! Osana în cerurile preaînalte!”

  (Mat 23:39) căci vă spun că de acum încolo nu Mă veți mai vedea până când veți zice: ‘Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!’”

  (Mat 25:34) Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, de moșteniți Împărăția, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.

  (Mat 26:26) Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine și, după ce a binecuvântat, a frânt-o și a dat-o ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați; acesta este trupul Meu.”

  (Mc 6:41) El a luat cele cinci pâini și cei doi pești. Și-a ridicat ochii spre cer și a rostit binecuvântarea. Apoi a frânt pâinile și le-a dat ucenicilor, ca ei să le împartă norodului. Asemenea și cei doi pești, i-a împărțit la toți.

  (Mc 8:7) Mai aveau și câțiva peștișori, și Isus, după ce i-a binecuvântat, a poruncit să-i împartă și pe aceia.

  (Mc 10:16) Apoi i-a luat în brațe și i-a binecuvântat, punându-Și mâinile peste ei.

  (Mc 11:9) Cei ce mergeau înainte și cei ce veneau după Isus strigau: „Osana! Binecuvântat este cel ce vine în Numele Domnului!

  (Mc 11:10) Binecuvântată este Împărăția care vine, Împărăția părintelui nostru David! Osana în cerurile preaînalte!”

  (Mc 14:22) Pe când mâncau, Isus a luat o pâine și, după ce a binecuvântat, a frânt-o și le-a dat, zicând: „Luați, mâncați, acesta este trupul Meu.”

  (Mc 14:61) Isus tăcea și nu răspundea nimic. Marele preot L-a întrebat iarăși și I-a zis: „Ești Tu Hristosul, Fiul Celui Binecuvântat?”

  (Lc 1:28) Îngerul a intrat la ea și a zis: „Plecăciune ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei!”

  (Lc 1:42) Ea a strigat cu glas tare: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău.

  Broșură trezire spirituală

  Broșură trezire spirituală

  Credem că cel mai important lucru din această viață scurtă pe care o trăim este ca fiecare să cunoaștem cu exactitate planul lui Dumnezeu cu privire la noi oamenii.

  Accesează PDF online

  Mergi la biblioteca de resurse

  (Lc 1:64) În clipa aceea, i s-a deschis gura, i s-a dezlegat limba, și el vorbea și binecuvânta pe Dumnezeu.

  (Lc 1:68) „Binecuvântat este Domnul Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat și a răscumpărat pe poporul Său.

  (Lc 2:28) Simeon L-a luat în brațe, a binecuvântat pe Dumnezeu și a zis:

  (Lc 2:34) Simeon i-a binecuvântat și a zis Mariei, mama Lui: „Iată, Copilul acesta este rânduit spre prăbușirea și ridicarea multora în Israel și să fie un semn care va stârni împotrivire.

  (Lc 6:28) binecuvântați pe cei ce vă blestemă, rugați-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi.

  (Lc 9:16) Isus a luat cele cinci pâini și cei doi pești, Și-a ridicat ochii spre cer și le-a binecuvântat. Apoi, le-a frânt și le-a dat ucenicilor să le împartă norodului.

  (Lc 13:35) Iată că vi se va lăsa casa pustie, dar vă spun că nu Mă veți mai vedea până veți zice: ‘Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!’”

  (Lc 19:38) Ei ziceau: „Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer și slavă în locurile preaînalte!”

  (Lc 24:30) Pe când ședea la masă cu ei, a luat pâinea și, după ce a rostit binecuvântarea, a frânt-o și le-a dat-o.

  (Lc 24:50) El i-a dus până spre Betania. Și-a ridicat mâinile și i-a binecuvântat.

  (Lc 24:51) Pe când îi binecuvânta, S-a despărțit de ei și a fost înălțat la cer.

  (Lc 24:53) Și tot timpul stăteau în Templu și lăudau și binecuvântau pe Dumnezeu. Amin.

  (Ioan 12:13) a luat ramuri de finic și I-a ieșit în întâmpinare, strigând: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!”

  (Fapt 3:25) Voi sunteți fiii prorocilor și ai legământului pe care l-a făcut Dumnezeu cu părinții noștri, când a zis lui Avraam: ‘Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânța ta.’

  (Fapt 3:26) Dumnezeu, după ce a ridicat pe Robul Său Isus, L-a trimis mai întâi vouă, ca să vă binecuvânteze, întorcând pe fiecare din voi de la fărădelegile sale.”

  (Rom 1:25) căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

  (Rom 9:5) patriarhii, și din ei a ieșit, după trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvântat în veci. Amin!

  (Rom 12:14) Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc: binecuvântați și nu blestemați.

  (Rom 15:27) Negreșit, au avut bunătatea, dar era și o datorie față de ei, pentru că, dacă neamurile au avut parte de binecuvântările lor duhovnicești, este de datoria lor să-i ajute și ele cu bunurile lor pământești.

  (Rom 15:29) Știu că, dacă vin la voi, voi veni cu o deplină binecuvântare de la Hristos.

  (1 Cor 4:12) ne ostenim și lucrăm cu mâinile noastre; când suntem ocărâți, binecuvântăm; când suntem prigoniți, răbdăm;

  (1 Cor 10:16) Paharul binecuvântat, pe care-l binecuvântăm, nu este el împărtășirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este ea împărtășirea cu trupul lui Hristos?

  (2 Cor 1:3) Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri,

  (2 Cor 11:31) Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care este binecuvântat în veci, știe că nu mint!…

  (Gal 3:8) Scriptura, de asemenea, fiindcă prevedea că Dumnezeu va socoti neprihănite pe neamuri prin credință, a vestit mai dinainte lui Avraam această veste bună: „Toate neamurile vor fi binecuvântate în tine.”

  (Gal 3:9) Așa că cei ce se bizuiesc pe credință sunt binecuvântați împreună cu Avraam cel credincios.

  (Gal 3:14) pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste neamuri în Hristos Isus, așa ca, prin credință, noi să primim Duhul făgăduit.

  (Efes 1:3) Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești, în Hristos.

  (Evr 6:7) Când un pământ este adăpat de ploaia care cade adesea pe el și rodește o iarbă folositoare celor pentru care este lucrat, capătă binecuvântare de la Dumnezeu.

  (Evr 6:14) și a zis: „Cu adevărat te voi binecuvânta și îți voi înmulți foarte mult sămânța.”

  Ascultă această predică

  Defăimătorii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu

  Să ne gândim puțin la binecuvântare și la defăimare, pentru că sunt la poluri opuse. Un om fără Dumnezeu se delectează cu binecuvântarea sau cu defăimarea?

  Accesează

  Mergi la toate predicile

  (Evr 7:1) În adevăr, Melhisedec acesta, împăratul Salemului, preot al Dumnezeului Preaînalt, care a întâmpinat pe Avraam când acesta se întorcea de la măcelul împăraților, care l-a binecuvântat,

  (Evr 7:6) Iar el, care nu se cobora din familia lor, a luat zeciuială de la Avraam și a binecuvântat pe cel ce avea făgăduințele.

  (Evr 7:7) Dar fără îndoială că cel mai mic este binecuvântat de cel mai mare.

  (Evr 11:20) Prin credință a dat Isaac lui Iacov și Esau o binecuvântare care avea în vedere lucrurile viitoare.

  (Evr 11:21) Prin credință Iacov, când a murit, a binecuvântat pe fiecare din fiii lui Iosif și „s-a închinat, rezemat pe vârful toiagului său”.

  (Evr 12:17) Știți că mai pe urmă, când a vrut să capete binecuvântarea, n-a fost primit, pentru că, măcar că o cerea cu lacrimi, n-a putut s-o schimbe.

  (Iac 3:9) Cu ea binecuvântăm pe Domnul și Tatăl nostru și tot cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuți după asemănarea lui Dumnezeu.

  (Iac 3:10) Din aceeași gură ies și binecuvântarea, și blestemul! Nu trebuie să fie așa, frații mei!

  (1 Pet 1:3) Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morți, la o nădejde vie

  (1 Pet 3:9) Nu întoarceți rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântați, căci la aceasta ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea.

  Vechiul Testament

  (Gen 1:22) Dumnezeu le-a binecuvântat și a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă și umpleți apele mărilor; să se înmulțească și păsările pe pământ.”

  (Gen 1:28) Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.”

  (Gen 2:3) Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise și o făcuse.

  (Gen 5:2) I-a făcut parte bărbătească și parte femeiască, i-a binecuvântat și le-a dat numele de „om” în ziua când au fost făcuți.

  (Gen 9:1) Dumnezeu a binecuvântat pe Noe și pe fiii săi și le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă și umpleți pământul.

  (Gen 9:26) El a mai zis:„Binecuvântat să fie Domnul Dumnezeul lui Sem,Și Canaan să fie robul lui!

  (Gen 12:2) Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare.

  (Gen 12:3) Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta și voi blestema pe cei ce te vor blestema și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.”

  (Gen 14:19) Melhisedec a binecuvântat pe Avram și a zis: „Binecuvântat să fie Avram de Dumnezeul cel Preaînalt, Ziditorul cerului și al pământului!

  (Gen 14:20) Binecuvântat să fie Dumnezeul cel Preaînalt, care a dat pe vrăjmașii tăi în mâinile tale!” Și Avram i-a dat zeciuială din toate.

  (Gen 17:16) Eu o voi binecuvânta și îți voi da un fiu din ea; da, o voi binecuvânta și ea va fi mama unor neamuri întregi; chiar împărați de noroade vor ieși din ea.”

  (Gen 17:20) Dar și cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească și îl voi înmulți nespus de mult: doisprezece voievozi va naște și voi face din el un neam mare.

  (Gen 18:18) Căci Avraam va ajunge negreșit un neam mare și puternic și în el vor fi binecuvântate toate neamurile pământului.

  (Gen 22:17) te voi binecuvânta foarte mult și-ți voi înmulți foarte mult sămânța, și anume: ca stelele cerului și ca nisipul de pe țărmul mării, și sămânța ta va stăpâni cetățile vrăjmașilor ei.

  (Gen 22:18) Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânța ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!’”

  (Gen 24:1) Avraam era bătrân, înaintat în vârstă, și Domnul binecuvântase pe Avraam în orice lucru.

  (Gen 24:27) zicând: „Binecuvântat să fie Domnul Dumnezeul stăpânului meu Avraam, care n-a părăsit îndurarea și credincioșia Lui față de stăpânul meu! Domnul m-a îndreptat în casa fraților stăpânului meu.”

  (Gen 24:31) și a zis: „Vino, binecuvântatul Domnului! Pentru ce stai afară? Am pregătit casa și am pregătit un loc pentru cămile.”

  (Gen 24:35) Domnul a umplut de binecuvântări pe stăpânul meu, care a ajuns la mare propășire. I-a dat oi și boi, argint și aur, robi și roabe, cămile și măgari.

  (Gen 24:48) Apoi am plecat capul, m-am aruncat cu fața la pământ înaintea Domnului și am binecuvântat pe Domnul Dumnezeul stăpânului meu Avraam că m-a călăuzit pe calea cea dreaptă, ca să iau pe fata fratelui stăpânului meu pentru fiul lui.

  (Gen 24:60) Au binecuvântat pe Rebeca și i-au zis: „O, sora noastră, să ajungi mama a mii de zeci de mii și sămânța ta să stăpânească cetățile vrăjmașilor săi!”

  (Gen 25:11) După moartea lui Avraam, Dumnezeu a binecuvântat pe fiul său Isaac. El locuia lângă fântâna Lahai-Roi.

  (Gen 26:3) Locuiește ca străin în țara aceasta. Eu voi fi cu tine și te voi binecuvânta, căci toate ținuturile acestea ți le voi da ție și seminței tale și voi ține jurământul pe care l-am făcut tatălui tău Avraam.

  (Gen 26:4) Îți voi înmulți sămânța ca stelele cerului; voi da seminței tale toate ținuturile acestea și toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânța ta, ca răsplată

  (Gen 26:12) Isaac a făcut semănături în țara aceea și a strâns rod însutit în anul acela, căci Domnul l-a binecuvântat.

  (Gen 26:24) Domnul i S-a arătat chiar în noaptea aceea și i-a zis: „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău Avraam; nu te teme, căci Eu sunt cu tine. Te voi binecuvânta și îți voi înmulți sămânța din pricina robului Meu Avraam.”

  (Gen 26:29) Anume, jură că nu ne vei face niciun rău, după cum nici noi nu ne-am atins de tine, ci ți-am făcut numai bine și te-am lăsat să pleci în pace. Tu acum ești binecuvântat de Domnul.’”

  (Gen 27:4) Fă-mi o mâncare, cum îmi place mie, și adu-mi s-o mănânc, ca să te binecuvânteze sufletul meu înainte de a muri.”

  (Gen 27:7) ‘Adu-mi vânat și fă-mi o mâncare ca să mănânc, și te voi binecuvânta înaintea Domnului, înainte de moartea mea.’

  (Gen 27:10) tu ai s-o duci tatălui tău s-o mănânce, ca să te binecuvânteze înainte de moartea lui.”

  (Gen 27:12) Poate că tatăl meu mă va pipăi și voi trece drept mincinos înaintea lui și, în loc de binecuvântare, voi face să vină peste mine blestemul.”

  (Gen 27:19) Iacov a răspuns tatălui său: „Eu sunt Esau, fiul tău cel mai mare; am făcut ce mi-ai spus. Scoală-te, rogu-te, șezi de mănâncă din vânatul meu, pentru ca să mă binecuvânteze sufletul tău!”

  (Gen 27:23) Nu l-a cunoscut, pentru că mâinile îi erau păroase, ca mâinile fratelui său Esau, și l-a binecuvântat.

  (Gen 27:25) Isaac a zis: „Adu-mi să mănânc din vânatul fiului meu, ca sufletul meu să te binecuvânteze.” Iacov i-a adus, și el a mâncat; i-a adus și vin și a băut.

  (Gen 27:27) Iacov s-a apropiat și l-a sărutat. Isaac a simțit mirosul hainelor lui; apoi l-a binecuvântat și a zis:„Iată, mirosul fiului meu este ca mirosul unui câmp pe care l-a binecuvântat Domnul.

  (Gen 27:29) Să-ți fie supuse noroade,Și neamuri să se închine înaintea ta!Să fii stăpânul fraților tăi,Și fiii mamei tale să se închine înaintea ta!Blestemat să fie oricine te va blestemaȘi binecuvântat să fie oricine te va binecuvânta.”

  (Gen 27:30) Isaac sfârșise de binecuvântat pe Iacov și abia plecase Iacov de la tatăl său Isaac, când fratele său Esau s-a întors de la vânătoare.

  (Gen 27:31) A făcut și el o mâncare gustoasă, pe care a adus-o tatălui său. Și a zis tatălui său: „Tată, scoală-te și mănâncă din vânatul fiului tău, pentru ca să mă binecuvânteze sufletul tău!”

  (Gen 27:33) Isaac s-a înspăimântat foarte tare și a zis: „Cine este atunci cel ce a prins vânat și mi l-a adus? Eu am mâncat din toate înainte de a veni tu și l-am binecuvântat. De aceea va rămâne binecuvântat.”

  (Gen 27:34) Când a auzit Esau cuvintele tatălui său, a scos mari țipete, pline de amărăciune, și a zis tatălui său: „Binecuvântează-mă și pe mine, tată!”

  (Gen 27:35) Isaac a zis: „Fratele tău a venit cu vicleșug și ți-a luat binecuvântarea.”

  (Gen 27:36) Esau a zis: „Da, nu degeaba i-au pus numele Iacov, căci m-a înșelat de două ori. Mi-a luat dreptul de întâi născut și iată-l acum că a venit de mi-a luat și binecuvântarea!” Și a zis: „N-ai păstrat nicio binecuvântare pentru mine?”

  (Gen 27:38) Esau a zis tatălui său: „N-ai decât această singură binecuvântare, tată? Binecuvântează-mă și pe mine, tată!” Și Esau a ridicat glasul și a plâns.

  (Gen 27:41) Esau a prins ură pe Iacov din pricina binecuvântării cu care-l binecuvântase tatăl său. Și Esau zicea în inima sa: „Zilele de bocet pentru tatăl meu sunt aproape, și apoi am să ucid pe fratele meu Iacov.”

  (Gen 28:1) Isaac a chemat pe Iacov, l-a binecuvântat și i-a dat porunca aceasta: „Să nu-ți iei nevastă dintre fetele lui Canaan.

  (Gen 28:3) Dumnezeul cel Atotputernic să te binecuvânteze, să te facă să crești și să te înmulțești, ca să ajungi o ceată de noroade!

  (Gen 28:4) Să-ți dea binecuvântarea lui Avraam, ție și seminței tale cu tine, ca să stăpânești țara în care locuiești ca străin și pe care a dat-o lui Avraam.”

  (Gen 28:6) Esau a văzut că Isaac binecuvântase pe Iacov și-l trimisese la Padan-Aram, ca să-și ia nevastă de acolo, și că, binecuvântându-l, îi dăduse porunca aceasta: „Să nu-ți iei nevastă dintre fetele lui Canaan.”

  (Gen 28:14) Sămânța ta va fi ca pulberea pământului; te vei întinde la apus și la răsărit, la miazănoapte și la miazăzi și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine și în sămânța ta.

  (Gen 30:27) Laban i-a zis: „Dacă am căpătat trecere înaintea ta, mai zăbovește; văd bine că Domnul m-a binecuvântat din pricina ta;

  (Gen 30:30) căci puținul pe care-l aveai înainte de venirea mea a crescut mult și Domnul te-a binecuvântat oriîncotro am mers eu. Acum, când am să muncesc și pentru casa mea?”

  Broșură trezire spirituală

  Broșură trezire spirituală

  La o analiză mai atentă observăm că aproape nimeni nu se oprește să se întrebe care este adevăratul rost al acestei vieți limitate. Ce scop a avut Dumnezeu când a creat omul? A fost acela ca omul să trăiască doar pentru a muri și a fi uitat?

  Accesează PDF online

  Mergi la biblioteca de resurse

  (Gen 31:55) Laban s-a sculat dis-de-dimineață, și-a sărutat nepoții și fetele și i-a binecuvântat. Apoi a plecat și s-a întors la locuința lui.

  (Gen 32:26) Omul acela a zis: „Lasă-mă să plec, căci se revarsă zorile.” Dar Iacov a răspuns: „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.”

  (Gen 32:29) Iacov l-a întrebat: „Spune-mi, Te rog, numele Tău.” El a răspuns: „Pentru ce Îmi ceri numele?” Și l-a binecuvântat acolo.

  (Gen 35:9) Dumnezeu S-a arătat iarăși lui Iacov după întoarcerea lui din Padan-Aram și l-a binecuvântat.

  (Gen 39:5) De îndată ce Potifar l-a pus mai-mare peste casa lui și peste tot ce avea, Domnul a binecuvântat casa egipteanului din pricina lui Iosif, și binecuvântarea Domnului a fost peste tot ce avea el: fie acasă, fie la câmp.

  (Gen 47:7) Iosif a adus pe tatăl său Iacov și l-a înfățișat înaintea lui Faraon. Și Iacov a binecuvântat pe Faraon.

  (Gen 47:10) Iacov a binecuvântat iarăși pe Faraon și a plecat dinaintea lui Faraon.

  (Gen 48:3) Iacov a zis lui Iosif: „Dumnezeul cel Atotputernic mi S-a arătat la Luz, în țara Canaan, și m-a binecuvântat.

  (Gen 48:9) Iosif a răspuns tatălui său: „Sunt fiii mei pe care mi i-a dat Dumnezeu aici.” Israel a zis: „Apropie-i, te rog, de mine, ca să-i binecuvântez.”

  (Gen 48:15) A binecuvântat pe Iosif și a zis: „Dumnezeul înaintea căruia au umblat părinții mei Avraam și Isaac, Dumnezeul care m-a călăuzit de când m-am născut până în ziua aceasta,

  (Gen 48:16) Îngerul care m-a izbăvit de orice rău, să binecuvânteze pe copiii aceștia! Ei să poarte numele meu și numele părinților mei Avraam și Isaac și să se înmulțească foarte mult în mijlocul țării!”

  (Gen 48:20) El i-a binecuvântat în ziua aceea și a zis: „Numele tău îl vor întrebuința israeliții când vor binecuvânta, zicând: ‘Dumnezeu să Se poarte cu tine cum S-a purtat cu Efraim și cu Manase!’” Și a pus astfel pe Efraim înaintea lui Manase.

  (Gen 49:25) Aceasta este lucrarea Dumnezeului tatălui tău, care te va ajuta;Aceasta este lucrarea Celui Atotputernic, care te va binecuvântaCu binecuvântările cerurilor de sus,Cu binecuvântările apelor de jos,Cu binecuvântările țâțelor și ale pântecelui mamei.

  (Gen 49:26) Binecuvântările tatălui tăuÎntrec binecuvântările părinților mei și se înalțăPână în creștetul dealurilor veșnice:Ele să vină peste capul lui Iosif,Peste creștetul capului domnului fraților săi!

  (Gen 49:28) Aceștia sunt toți cei ce alcătuiesc cele douăsprezece seminții ale lui Israel. Și acestea sunt lucrurile pe care li le-a spus tatăl lor când i-a binecuvântat. I-a binecuvântat pe fiecare cu o binecuvântare deosebită.

  (Exod 12:32) Luați-vă și oile și boii, cum ați zis, duceți-vă și binecuvântați-mă.”

  (Exod 18:10) Și Ietro a zis: „Binecuvântat să fie Domnul, care v-a izbăvit din mâna egiptenilor și din mâna lui Faraon, El, care a izbăvit poporul din mâna egiptenilor!

  (Exod 20:11) Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit, de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o.

  (Exod 20:24) Să-Mi ridici un altar de pământ, pe care să-ți aduci arderile-de-tot și jertfele de mulțumire, oile și boii. În orice loc în care Îmi voi aduce aminte de Numele Meu, voi veni la tine și te voi binecuvânta.

  (Exod 23:25) Voi să slujiți Domnului Dumnezeului vostru, și El vă va binecuvânta pâinea și apele și va depărta boala din mijlocul tău.

  (Exod 32:29) Moise a zis: „Predați-vă azi în slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului și fratelui vostru, pentru ca binecuvântarea Lui să vină astăzi peste voi!”

  (Exod 39:43) Moise a cercetat toate lucrările și iată, le făcuseră cum poruncise Domnul, așa le făcuseră. Și Moise i-a binecuvântat.

  (Lev 9:22) Aaron și-a ridicat mâinile spre popor și l-a binecuvântat. Apoi, după ce a adus jertfa de ispășire, arderea-de-tot și jertfa de mulțumire, s-a coborât.

  (Lev 9:23) Moise și Aaron au intrat în cortul întâlnirii. Când au ieșit din el, au binecuvântat poporul. Și slava Domnului s-a arătat întregului popor.

  (Lev 25:21) Eu vă voi da binecuvântarea Mea în anul al șaselea, și pământul va da roade pentru trei ani.

  (Num 6:23) „Vorbește lui Aaron și fiilor lui și spune-le: ‘Așa să binecuvântați pe copiii lui Israel și să le ziceți:

  (Num 6:24) «Domnul să te binecuvânteze și să te păzească!

  (Num 6:27) Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, și Eu îi voi binecuvânta.’”

  (Num 22:6) Vino, te rog, să-mi blestemi pe poporul acesta, căci este mai puternic decât mine. Poate că așa îl voi putea bate și-l voi izgoni din țară, căci știu că pe cine binecuvântezi tu este binecuvântat și pe cine blestemi tu este blestemat.”

  Ascultă această predică

  Dragostea nu caută folosul său…

  Ce ne poate determina să ne dorim să avem această dragoste de sus, care nu caută folosul său?

  Accesează

  Mergi la toate predicile

  (Num 22:12) Dumnezeu a zis lui Balaam: „Să nu te duci cu ei și nici să nu blestemi poporul acela, căci este binecuvântat.”

  (Num 23:11) Balac a zis lui Balaam: „Ce mi-ai făcut? Te-am luat să blestemi pe vrăjmașul meu, și iată că tu-l binecuvântezi!”

  (Num 23:20) Iată că am primit poruncă să binecuvântez.Da, El a binecuvântat, și eu nu pot întoarce.

  (Num 23:25) Balac a zis lui Balaam: „Nu-l blestema, dar măcar nici nu-l binecuvânta!”

  (Num 24:1) Balaam a văzut că Domnul găsește cu cale să binecuvânteze pe Israel și n-a mai alergat ca în celelalte rânduri la descântece, ci și-a întors fața spre pustie.

  (Num 24:9) Îndoaie genunchii, se culcă întocmai ca un leu,Ca o leoaică.Cine-l va scula?Binecuvântat să fie oricine te va binecuvânta,Și blestemat să fie oricine te va blestema!’”

  (Num 24:10) Balac s-a aprins de mânie împotriva lui Balaam, a bătut din mâini și a zis lui Balaam: „Eu te-am chemat să-mi blestemi vrăjmașii, și iată că de trei ori tu i-ai binecuvântat!

  (Deut 1:11) Domnul Dumnezeul părinților voștri să vă mărească de o mie de ori pe atât și să vă binecuvânteze, după cum a făgăduit!

  (Deut 2:7) Căci Domnul Dumnezeul tău te-a binecuvântat în tot lucrul mâinilor tale și ți-a cunoscut călătoria în această mare pustie. Iată, de patruzeci de ani de când Domnul Dumnezeul tău este cu tine și n-ai dus lipsă de nimic.»’

  (Deut 7:13) El te va iubi, te va binecuvânta și te va înmulți; va binecuvânta rodul trupului tău și rodul pământului tău, grâul tău, mustul și untdelemnul tău, rodul cirezilor tale de vite și rodul turmelor tale de oi, în țara pe care a jurat părinților tăi că ți-o va da.

  (Deut 7:14) Vei fi binecuvântat mai mult decât toate popoarele și la tine nu va fi nici bărbat, nici femeie stearpă, nici vită stearpă în turmele tale.

  (Deut 8:10) Când vei mânca și te vei sătura, să binecuvântezi pe Domnul Dumnezeul tău pentru țara cea bună pe care ți-a dat-o.

  (Deut 10:8) În vremea aceea, Domnul a despărțit seminția lui Levi și i-a poruncit să ducă chivotul legământului Domnului, să stea înaintea Domnului ca să-I slujească și să binecuvânteze poporul în Numele Lui, lucru pe care l-a făcut până în ziua de azi.

  (Deut 11:26) Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea și blestemul:

  (Deut 11:27) binecuvântarea, dacă veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru pe care vi le dau în ziua aceasta;

  (Deut 11:29) Și când Domnul Dumnezeul tău te va aduce în țara pe care o vei lua în stăpânire, să rostești binecuvântarea pe muntele Garizim și blestemul pe muntele Ebal.

  (Deut 12:7) Acolo să mâncați înaintea Domnului Dumnezeului vostru și să vă bucurați, împreună cu familiile voastre, de toate bunurile cu care vă va fi binecuvântat Domnul Dumnezeul vostru.

  (Deut 12:15) Totuși, când vei dori, vei putea să junghii vite și să mănânci carne în toate cetățile tale, cât îți va fi dat prin binecuvântarea Domnului Dumnezeului tău; cel ce va fi necurat și cel ce va fi curat vor putea să mănânce din ea, cum se mănâncă din căprioară și din cerb.

  (Deut 14:24) Poate când te va binecuvânta Domnul Dumnezeul tău, drumul va fi prea lung ca să-ți poți duce zeciuiala acolo, din pricina depărtării tale de locul pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tău, ca să-Și pună acolo Numele Lui.

  (Deut 14:29) Atunci să vină levitul, care n-are nici parte, nici moștenire cu tine, străinul, orfanul și văduva care vor fi în cetățile tale și să mănânce și să se sature, pentru ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în toate lucrările pe care le vei face cu mâinile tale.

  (Deut 15:4) Totuși la tine să nu fie niciun sărac, căci Domnul te va binecuvânta în țara pe care ți-o va da de moștenire Domnul Dumnezeul tău;

  (Deut 15:6) Domnul Dumnezeul tău te va binecuvânta, cum ți-a spus, așa încât vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut de la ele; tu vei stăpâni peste multe neamuri, dar ele nu vor stăpâni peste tine.

  (Deut 15:10) ci să-i dai, și să nu dai cu părere de rău în inimă, căci pentru aceasta te va binecuvânta Domnul Dumnezeul tău în toate lucrările de care te vei apuca.

  (Deut 15:14) să-i dai daruri din cireada ta, din aria ta, din teascul tău, din ce vei avea, prin binecuvântarea Domnului Dumnezeului tău.

  (Deut 15:18) Să nu-ți pară rău când îl vei lăsa să plece slobod de la tine, căci ți-a slujit șase ani, ceea ce face de două ori cât simbria unui om tocmit cu plată, și Domnul Dumnezeul tău te va binecuvânta în tot ce vei face.

  (Deut 16:10) Apoi să prăznuiești Sărbătoarea Săptămânilor și să aduci daruri de bunăvoie, după binecuvântarea pe care ți-o va da Domnul Dumnezeul tău.

  (Deut 16:15) Să prăznuiești sărbătoarea șapte zile în cinstea Domnului Dumnezeului tău, în locul pe care-l va alege Domnul, căci Domnul Dumnezeul tău te va binecuvânta în toate roadele tale și în tot lucrul mâinilor tale și de aceea să fii vesel.

  (Deut 16:17) Fiecare să dea ce va putea, după binecuvântarea pe care i-o va da Domnul Dumnezeul tău.

  (Deut 21:5) Atunci să se apropie preoții, fiii lui Levi, căci pe ei i-a ales Domnul Dumnezeul tău ca să-I slujească și să binecuvânteze în Numele Domnului, și ei trebuie să hotărască în orice ceartă și în orice rănire.

  Broșură trezire spirituală

  Broșură trezire spirituală

  Nasterea din nou sau primirea dreptului de cetățenie în Împărăția lui Dumnezeu este cel mai mare eveniment care poate avea loc în viața unui om.

  Accesează PDF online

  Mergi la biblioteca de resurse

  (Deut 23:5) Dar Domnul Dumnezeul tău n-a voit să asculte pe Balaam și Domnul Dumnezeul tău a schimbat blestemul acela în binecuvântare, pentru că tu ești iubit de Domnul Dumnezeul tău.

  (Deut 23:20) De la străin vei putea să iei dobândă, dar de la fratele tău să nu iei, pentru ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în tot ce vei face în țara pe care o vei lua în stăpânire.

  (Deut 24:13) să i-l dai înapoi la apusul soarelui, ca să se culce în haina lui și să te binecuvânteze, și lucrul acesta ți se va socoti ca un lucru bun înaintea Domnului Dumnezeului tău.

  (Deut 24:19) Când îți vei secera ogorul și vei uita un snop pe câmp, să nu te întorci să-l iei – să fie al străinului, al orfanului și al văduvei, pentru ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în tot lucrul mâinilor tale.

  (Deut 26:15) Privește din Locașul Tău cel Sfânt, din ceruri, și binecuvântează pe poporul Tău Israel și țara pe care ne-ai dat-o, cum ai jurat părinților noștri, țara aceasta în care curge lapte și miere.’

  (Deut 27:12) „După ce veți trece Iordanul, Simeon, Levi, Iuda, Isahar, Iosif și Beniamin să stea pe muntele Garizim, ca să binecuvânteze poporul,

  (Deut 28:2) Iată toate binecuvântările care vor veni peste tine și de care vei avea parte dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău:

  (Deut 28:3) Vei fi binecuvântat în cetate și vei fi binecuvântat la câmp.

  (Deut 28:4) Rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul turmelor tale, fătul vacilor și oilor tale, toate acestea vor fi binecuvântate.

  (Deut 28:5) Coșnița și postava ta vor fi binecuvântate.

  (Deut 28:6) Vei fi binecuvântat la venirea ta și vei fi binecuvântat la plecarea ta.

  Abonează-te pentru a fii înștiințat despre noi postări

  0 Comments

  Submit a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *