Versetele le puteți găsi navigând în jos!

Accesează resursele noastre

Concepute pe versete Biblice despre căsătorie

Accesează biblioteca noastră de peste 280 de resurse (predici, articole, broșuri și predici scrise) concepute exclusiv pe versete Biblice. Caută după cuvinte cheie sau filtrează după tematica dorită. Explorează mai multe materiale concepute pe versete Biblice despre căsătorie.

Soția Lui s-a pregătit

Articol conceput pe versete despre căsătorie

Citește acest articol pentru a învăța din exemplul de căsătorie oferit de Domnul Isus prin relația Sa cu Biserica, în care Mireasa și Mirele trăiesc în iubire și sfințenie. “Dacă Mă iubiți, veţi păzi poruncile Mele.” (Ioan 14:15)

Accesează acum

Ce are iubitul tău mai mult decât altul

Predică concepută pe versete Biblice despre iubire

Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l trage Tatăl care M-a trimis” (Ioan 6:44). Ascultând această predică, vom vedea cum exemplul lăsat de Hristos exprimă modelul divin de iubire.

Accesează acum

Alte resurse concepute

Pe versete legate de căsătorie

Cine iubeste pe mama, pe tata... mai mult decat pe Mine...

Predica conceputa pe versete Biblice despre devotament

De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta-sa” (Marcu 10:7). Asculta aceasta predica pentru a intelege unirea sfanta la care ne cheama Hristos.

Asculta predica acum

Ce are Domnul Isus mai mult decât altul

Predica scrisa conceputa pe versete legate de iubire

“V-am logodit cu un barbat, ca sa va înfatisez inaintea Lui Hristos ca pe o fecioara curata” (2 Corinteni 11:2). Citeste aceasta predica scrisa pentru a intelege adevarata relatie la care ne cheama Hristos.

Citeste predica pentru a afla

Haina de nunta

Articol conceput pe versete Biblice

Omul poate fi descris fie prin aspectul exterior, fie prin cel interior. In ceea ce priveste chipul lui Dumnezeu, acesta este reflectat prin insusirile caracterului Sau. Citeste acest articol pentru a descoperi insusirile Domnului.

Acceseaza acum

Broșură concepută pe versete Biblice legate de căsătorie

TRANSFORMATI DUPA CHIPUL LUI HRISTOS

În această broșură, vei putea înțelege în ce fel de relație suntem chemați să intrăm cu Domnul Isus, o relație care ne poate învăța multe cu privire la căsătorie.

  • Află dacă-L iubești cu adevărat pe Domnul Isus
  • Află ce ne poate învăța relația cu Domnul Isus despre căsătorie
  • Află cum să ajungi la dragostea lui Hristos

Link: Transformați după chipul lui Hristos [PDF]

 

Conține peste

200

versete, inclusiv despre căsătorie

Descoperă peste

10

tematici legate de căsătorie

Bibliotecă digitală

Explorează resursele noastre

Predici

Predici scrise

i

Articole

Resurse

Versete despre căsătorie din Biblie

(Gen 1:27) Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut.

(Gen 2:18) Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”

(Gen 2:24) De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup.

(Mat 19:6) Așa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.

(Mc 10:11-12) „Oricine își lasă nevasta și ia pe alta de nevastă preacurvește față de ea, și dacă o nevastă își lasă bărbatul și ia pe altul de bărbat preacurvește.”

(Lc 16:18) Oricine își lasă nevasta și ia pe alta de nevastă preacurvește și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbatul ei preacurvește.”

(Rom 7:2-3) Căci femeia măritată este legată prin Lege de bărbatul ei câtă vreme trăiește el, dar, dacă-i moare bărbatul, este dezlegată de legea bărbatului ei. Dacă, deci, când îi trăiește bărbatul, ea se mărită după altul, se va chema preacurvă, dar, dacă-i moare bărbatul, este dezlegată de Lege, așa că nu mai este preacurvă dacă se mărită după altul.

(Mal 2:16) „Căci Eu urăsc despărțirea în căsătorie”, zice Domnul Dumnezeul lui Israel, „și pe cel ce își acoperă haina cu silnicie”, zice Domnul oștirilor. „De aceea, luați seama în mintea voastră și nu fiți necredincioși!”

(1 Cor 7:1) Cu privire la lucrurile despre care mi-ați scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie.

(1 Cor 7:8-10) Celor neînsurați și văduvelor, le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine. Dar, dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească, pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă. Celor căsătoriți, le poruncesc, nu eu, ci Domnul, ca nevasta să nu se despartă de bărbat.

(1 Cor 7:28) Însă, dacă te însori, nu păcătuiești. Dacă fecioara se mărită, nu păcătuiește. Dar ființele acestea vor avea necazuri pământești, și eu aș vrea să vi le cruț.

(1 Cor 7:38) Astfel, cine își mărită fata bine face, și cine n-o mărită mai bine face.

(1 Cor 7:39) O femeie măritată este legată de lege câtă vreme îi trăiește bărbatul; dar dacă-i moare bărbatul, este slobodă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul.

(Evr 13:4) Căsătoria să fie ținută în toată cinstea și patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari și pe preacurvari.

(2 Cor 6:14) Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

(Mat 19:8) Isus le-a răspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsați nevestele, dar de la început n-a fost așa.

(Mat 5:32) Dar Eu vă spun că oricine își va lăsa nevasta, în afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; și cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurvește.

Citește această predică scrisă

Urmăriți să aveți Dragostea, fără ea nu primiți cununa

O să citim (din 1 Corinteni 13) de la versetul 1 până la versetul 3: ”Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor. Și chiar dacă aș avea darul prorociei și aș cunoaște toate tainele și toată știința, chiar dacă aș avea toată credința așa încât să mut și munții și n-aș avea dragoste, nu sunt nimic.”.

📃 Accesează

Mergi la toate predicile scrise

(Mat 19:9) Eu însă vă spun că oricine își lasă nevasta, afară de pricină de curvie, și ia pe alta de nevastă preacurvește și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurvește.”

(Lev 20:10) Dacă un om preacurvește cu o femeie măritată, dacă preacurvește cu nevasta aproapelui său, omul acela și femeia aceea preacurvari să fie pedepsiți cu moartea.

(Deut 22:22) Dacă se va găsi un bărbat culcat cu o femeie măritată, să moară amândoi: și bărbatul care s-a culcat cu femeia, și femeia. Să curățești astfel răul din mijlocul lui Israel.

(Mat 22:30) Căci, la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer.

(Mc 12:25) Căci după ce vor învia din morți, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii în ceruri.

(Lc 20:34-35) Isus le-a răspuns: „Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită, dar cei ce vor fi găsiți vrednici să aibă parte de veacul viitor și de învierea dintre cei morți nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita.

(Ps 127:3) Iată, fiii sunt o moștenire de la Domnul,rodul pântecelui este o răsplată dată de El.

(Mc 10:9) Deci ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.”

(Efes 5:22) Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului,

(Efes 5:25) Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea.

(Efes 5:33) Încolo, fiecare din voi să-și iubească nevasta ca pe sine; și nevasta să se teamă de bărbat.

(Col 3:18) Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri, cum se cuvine în Domnul.

(1 Tim 5:8) Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, și mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios.

(1 Pet 3:7) Bărbaților, purtați-vă și voi, la rândul vostru, cu înțelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moșteni împreună cu voi harul vieții, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre.

(1 Tim 4:3) Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

Abonează-te pentru a fii înștiințat despre noi postări

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *